Aja Lamis (+makna)

 

Aja sok gampang janji wong manis

Yen to amung lamis

Becik aluwung prasaja nimas

Ora agawe cuwa

Tansah ngugemi tresnamu wingi

Jebul amung lamis

Kaya ngenteni thukuling jamur

Ing mangsa ketiga

Aku iki prasasat

Lara tan antuk jampi

Mbok aja amung lamis

Kang uwis dadine banjur dhidhis

Akeh tuladha kang dhemen cidra

Uripe rekasa

Milih sawiji ngendi kang suci

Tanggung bisa mukti

Makna

Aja gampang ngumbar janji marang wong liya yen ora bisa nepati. Luwih becik apa anane tinimbang gawe gela wong liya.

Mbiyen aku mesthi percaya marang tresnamu, jebul amung ngapusi. Aku iki kaya wong kang lara nanging ora entuk obat. Mbok aja amung lamis, pungkasane gawe sengsara.

Akeh tuladha kang seneng ngapusi, uripe banjur rekasa. Mula, piliha sing dianggep paling bener. Mesti bakal gawe seneng.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s